Wednesday, 10 September 2014
Resepi dalam pantang ~IKAN TENGGIRI BAKAR~
Bahan-bahan ( 1/ 2 kali makan )
1 ketul ikan tenggiri-dipotong keping & digaul bersama sedikit serbuk kunyit
5 ulas bawang merah-dimayang halus
3 inci halia-dimayang halus (nak lbh pun ok)
1/2 cawan air asam jawa
sedikit pati ayam (tak letak pun ok tp kena letak garam ckt)
Cara-cara
Ikan tenggiri yg diperap tadi dipanggang @ dibakar
Panaskan kuali dan masukkan halia, bawang merah, air asam jawa & pati ayam/garam
Masak hingga pekat dan curahkan atas ikan yg dah siap dipanggang tadi.
Boleh dimakan dengan nasi panas, mmg sesuai untuk wanita sedang berpantang & yg sedang berdiet.
Labels:
Resepi berpantang
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment